Tržnice v Cartageně

středa 26. 9. 2012

Jedno horké Cartagenské dopoledne jsme se vydali na městský trh Mercado Bazurto, abychom si nakoupili ryby na gril k obědu a po trhu se porozhlédli. Jakmile jsme vystoupili z taxíku, stali jsme se samozřejmě středem pozornosti a chlapíci nám okamžitě začali nabízet ryby různých barev a tvarů. Zatím jsme si nevybrali a ponořili se do trhu hlouběji. Objevili jsme spoustu neznámého ovoce, jehož jména jsme zapomněli hned, jak jsme od příslušného stánku odešli. Pozorovali jsme černošky nosící své zboží v lavorech na hlavě a specialitu místního trhu - chlapíky tlačící robusní železné vozíky podobné těm v supermarketu. Když už má nějaký nakupující plné ruce nakoupeného zboží, chlapík přijede i s vozíkem a nákup odveze k autu nebo autobusu.

Trh rozhodně není upravené místo pro turisty jako zbytek Cartageny. Cesty jsou porkyté tlustou vrstvou mazlavého bláta od častých dešťů, což zřejmě nikomu nevadí a vesele se procházejí bahnem ve svých sešlapaných ťapkách.


Jsme u moře a tak o ryby tu není nouze.


Banánů jsou tu k dostání úplné hromady.


Po dešti nastala před masnou ošemetná dopravní situace.



Tohle je rajče, ale stromové.

Kokosy různých kvalit i cen.





Ano vážení, figuru si spravíte nikoliv pivem, ale zeleninou!


Tady se nikam nespěchá.

Někteří prodejci se mohou přetrhnout.

Na prodej melounů je potřeba pořádná váha.



Člověku při nakupování pořádně vyhládne.

1 komentář:

  1. Anonymní8/12/22 14:38

    Every motion and motion of the spindle and instruments is guided and instructed by the computer code so as to to} accurately cut and remodel the workpiece into a deliberate bespoke item. The velocity at which the machine controller can receive and course of the incoming information, transmit instructions to the drive system, and monitor the machine’s velocity and place is important. Older and less expensive|and cheaper} machines are clearly less succesful on this, a lot in the identical means that an older pc Duvet Covers will work less nicely and extra slowly on demanding duties than {a newer|a extra moderen|a extra recent} one. I obtained this mill for near a month, and have used it quite a few time to make custom car half prototypes out of aluminum. Any time truly have} had a query or concern I acquired a very immediate response from STYLECNC's assist. This is a very nice automated lathe to use for making wood balusters and spindles.

    OdpovědětVymazat