Termas de Ralún

pátek 30. března 2012

Už několikrát jsme v oblasti jižního Chile minuli nějaký ten lázeňský komplex s termálními prameny a říkali jsme si, jak to navléct, abychom za koupel nemuseli zaplatit náš týdenní rozpočet. Příležitost se nám naskytla asi 80 km východně od přístavu Puerto Montt, kde leží městečko Ralún. Už na turistických informacích v Puerto Monttu nám chlapík na náš dotaz, jak to v lázních Ralún vypadá, stydlivě podotkl, že tam pro turisty jaksi nejsou dostatečné služby.

To měl mimochodem pravdu. Odbočka k lázním byla označena ručně psanou dřevěnou tabulkou, cesta byla vpravdě spíše pro koně než pro auta a na druhý břeh prudké řeky nás převezla stařenka, která svou vitalitou dokazuje, jak je místní voda léčivá.

Napoprvé jsme termální prameny skoro minuli. Jsou na břehu celkem prudké a ledové řeky Río Petrohué a tvoří několik bazénečků v černém písku. Píšu bazénečků, protože vody tam bylo sotva do půli lýtek. K dispozici koupajícím se turistům byl ale i rýč, kterým jsme si jezírko trochu vyhloubili a pak už se jen spokojeně váleli v teplé, občas až horké vodě.

Nejdříve je nutné posilnit se grilovanou rybou.

Převoz přes řeku zajišťuje zocelená patagonská babka.

Následný krátký pochod kolem řeky.

Río Petrohué

Vpravo ledová řeka, vlevo jezírka s termální vodou. Vítejte v ráji wellnessu!

Dokonalá relaxace v exklusivním prostředí.

Věrka je tady pečená vařená.

Žádné komentáře:

Okomentovat