Náš první stopař

12.1.2012

Náš první stopař se jmenoval Pastor (ano jménem, nikoliv povoláním). Vzali jsme ho z paraguayského Piribebuy do nedalekého Čololó.

Stopař, který jako první okusil nebývalý komfort cestování expedičním vozem.


6 komentářů:

  1. Anonymní27/1/12 21:35

    Ahoj děcka, přečetli jsme Vaše nejnovější příspěvky, pište dál a když budete na skype dejte vědět. Rodičové

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní29/1/12 14:26

    Jéé a copak to měl v čutorce??? Tipuju to na mléko :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Jako každý správný Paraguayec měl v čutorce (termosce) studenou vodu, vedle v kelímku pak bylinky na přípravu Terere, což je takové studené maté, které se prý pije jen v Paraguay. Prakticky každý obyvatel takovou soupravu vlastní a nevyjde bez ní ani vynést odpadky!;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní29/1/12 16:34

      Whow, tak to je mazec ! :) Díky za objasnění, čekala jsem nějakou jinou tekutinu - mléko :) Verča

      Vymazat
  4. Hele, mám dotaz...jak to řešíte s elektrikou - např. notebook, fotak, mobil...atd. - to vám všechno dobíjí baterka z auta, nebo vždy prvním místem, které navštívíte v každém městě je internetová kavárna (nebo jak se to tam jen může jmenovat?)...jo onehdy nám v domě nefungovala chvíli elektřina a já ani nevěděl, co mám dělat :-D...skoro...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážení hosté,
      s elektřinou je to prosté...
      V expedičním vozidle máme druhou autobaterku, která je za jízdy spojená s normální baterkou (a tedy i alternátorem) a nabíjí se. Pokud delší dobu stojíme, tak baterky rozpojíme, aby nedošlo k vybití hlavní baterie. Na záložní baterku je napojen mimo jiné měnič napětí, který z bateriových 12V udělá příjemných 220V. Tím pak nabíjíme co se dá. Ale když někde zastavíme a je v dosahu zásuvka, tak neváháme a zběsile nabíjíme notebook atd. Zrovna teď ale máme problémy s druhou autobaterkou, takže musíme sehnat někoho kdo ji proměří a případně pořádně nabije.

      Vymazat