Esteros del Iberá

neděle 22.1.2012 - pondělí 23.1.2012

Na severu Argentiny, v provincii Corrientes, jsme navštívili mokřady se specifickou faunou a flórou - národní park del Iberá. Nejprve jsme ale museli dorazit do vesničky Colonia Carlos Pellegrini po 129 km dlouhé prašné či písčité cestě. Opět perfektní infrastruktura!!! Ve vesnici není nic jiného než kemp a spousta posadas - domků, nabízejcí jednoduché ubytování. Obchod jsme nenašli. Přírodních  zajímavostí ale tato oblast nabízí mnoho. U centrály parku je malý lesík, ve kterém žijí vřešťani, pak zvířata podobná našim srncům, kapybary a spoustu ptáků. Ráno jsme si zaplatili vyjížďku mezi plovoucí ostrůvky, které jsou v této lokalitě specifické. Viděli jsme spoustu kapybar, malých kajmanů, kteří se vůbec nebáli a nechali se fotit z několika metrů, 2 jelence bahenní (něco jako náš srnec, jen žije v bahně) a spoustu ptáků (volavky, ledňáčky, kormorány, nějaké čápy a další, které jsme nazvali např. pták s červenou hlavou, divný krocan nebo vlaštovka s dlouhým ocasem).

Asfaltka, která vede z Colonie na druhou stranu do 120 km vzdáleného Mercedes je už sice ve výstavbě, přesto byla minimálně polovina cesty zase prašná. Zaprášení a špinaví jsme po třech hodinách přijeli do Mercedes, kde nás čekalo nemilé překvapení. Siesta se tady dodržuje poctivě a dlouho, v celém městečku nebyla jediná otevřená restaurace! Vzali jsme zavděk tradičními rohlíky a jeli z té rozpálené roviny radši pryč.

V následující fotogalerii je několik ukázek zvířeny, kterou se nám podařilo vyfotit. U některých zvířat neuvádíme jeho jméno - buď jej neznáme, nebo se jedná o nově objevený a tedy nepojmenovaný živočišný druh.

Cestou přes neúprosně prašné pláně.

Nad hlavami nám skotačí vřešťani.

Na stromech se cizopasí.

Liány







Slunce zapadá, teplota bohužel moc neklesá.

Vzhůru na jezero.


Všudypřítomné lekníny.


Kajman černý číhá nad vodou.

Kajman černý číhá pod vodou.

Ostražitá kapybara se nehodlá podívat kajmanovi na zoubek.

Co jiného chcete v tom vedru dělat?


Letěl bych i líp, ale zkuste si to s takovýma nohama...

Volavka ladně plachtí, dravec tiše závidí.

Ve dvou se to lépe táhne.

Jelenec bahenní (t.č. v bahně).

Jelenec bahenní (t.č. opět v bahně).












Kormorán

Ledňáček


Ledňáček







3 komentáře:

  1. Anonymní1/2/12 21:09

    moc hezký fotky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. AMAZING PICS! Amazing!!

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní17/2/12 06:44

    Jurisu, soustred se !!!! Ses na kontinente plnem karnevalu !!!! Tak nefot chujoviny !!! :-) F.

    OdpovědětVymazat