Národní rezervace Cerro Tisey-Estanzuela

neděle 21. 10. 2012

Na severu Nikaraguy, nedaleko města Estelí, jsme vyrazili do národní rezervace s krkolomným jménem Tisey-Estanzuela. Asi 20 minut od města po špatné cestě jsme dojeli k vodopádu Salto-Estanzuela, populárnímu zejména mezi místními, kteří se v bazénku pod vodopádem koupou a okolo pak pořádají pikniky.

Zaparkovali jsme na rozbahněném parkovišti a po cestě plné bláta a přes několik malých brodů dorazili až k vodopádu. Po cestě jsme potkávali prokřehlé plavce vracející se z nedělního pikniku, bylo výjimečně docela chladno. Vodopád samotný je vysoký 36 metrů a je celkem špinavý. Po cestě zpátky jsme kromě všudypřítomných krav pozorovali taky krásné sytě oranžové ptáky. Až při odjezdu jsme zaplatili vstupné 20 Cordob/os (16 Kč).

Po nezpevněné kamenité cestě jsme pokračovali výš až k samotné hoře Tisey do výšky 1550 metrů. Tam jsme zaparkovali a udělali si příjemnou 30-minutovou vycházku na vyhlídku. Nejprve se šlo po rozbahněné cestě podél pole, ale pak cesta vedla lesem s jehličnatými stromy podobnými borovicím.  Vyhlídka nahoře byla vskutku úchvatná, přestože jsme díky všudypřítomným mrakům zdaleka neviděli všech 34 inzerovaných vulkánů.

vodopád Salto-Estanzuela




Lesík cestou na Cerro Tisey.


Výhled z hory Cerro Tisey.

Tak takhle vypadá Nikaragua.

Žádné komentáře:

Okomentovat