Pao de Acúcar

čtvrtek 22.12.

Dopoledne jsme se šli podívat na další známou atrakci v Riu, na Cukrovou Homoli (Pao de Acúcar). Tentokrát se na kopec nad mořem nejede vláčkem, ale dvoustupňovou lanovkou, která nejprve zastavuje na Morro da Urca (218 m n.m.) a pak teprve jede na Pao de Acúcar (394 m n.m.). Cena za lanovku byla 53 R$ (na české koruny je potřeba násobit deseti až jedenácti), takže nám výlet na Cukrovku poněkud zhořkl... Každopádně výhledy z obou kopců byly úžasné.

Na Cukrovou Homoli vedou i lezecké cesty a z lanovky jsme viděli něco jako feratu, ačkoliv kvalita jistícího ocelového lana zdaleka neodpovídala rakouským standardům. Dokonce tudy lezli v tom vedru i nějací lidi.

Na Morro da Urca jsou hned dva heliporty a zájemci si mohou objednat let vrtulníkem v libovolné délce. Jura celkem vážně uvažoval, že utratí část našich celoživotních úspor a proletí se na této nízkorozpočtové expedici k soše Krista a zpátky za 180 R$. Podotýkám, že let by trval 7 - 8 minut... Pro případné výletníky z řad našich kamarádů upřesňuji, že za 1050 R$ se dá pořídit luxusní hodinový let podél celého zálivu.

Čtvrě Flamengo a Centro.

Copacabana

Kopec Corcovado se sochou Krista.

Pláž ve čtvrti Urca, v pozadí Cukrová homole.

Lanovka z Morro da Urca na Pao de Acúcar. V pozadí Rio jako na dlani.

Přestup na Morro da Urca.

V lanovce s námi jeli i místní svatebčané. Nevěsta měla umělou kytici (asi z půjčovny :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat